Klanten over de coronacrisis

Ik heb de afgelopen periode klanten gevraagd iets te vertellen over de gevolgen van de coronacrisis op hun leven. Klanten die meegedaan hebben met de modeshow en klanten die op afspraak zijn komen winkelen en die het goed vonden dat ik een foto van ze maakte.

 

Gianinna Scarterddu schreef het volgende:
" De Coronacrisis zet de wereld op z'n kop: de grote wereld én onze eigen kleine wereld. Ik voel heel sterk dat we deel uitmaken van een unieke historische gebeurtenis. Een nieuwe realiteit. Sinds maandag 16 maart werk ik, zoals velen, verplicht vanuit huis. Man werkt ook thuis. Puberdochter niet naar school. Dat geeft een hele andere dynamiek. We raken meer met elkaar verweven. En vinden langzaam onze draai. Normaal gesproken race ik 's morgens op de fiets of met de auto naar m'n werk. Daar is veel (sociale) interactie in een drukke omgeving. Nu sta ik wat later op en gaat alles in een wat lagere versnelling. Contact met werk gaat via digitale middelen. De sociale interactie is zowel zakelijk als privé meer op afstand. Dat geeft rust, maar ook onrust. Ik probeer een vast ritme te krijgen. Werk af te wisselen met een buitenactiviteit, bewegen. De sportschool is immers dicht.
Buiten lijkt het in eerste instantie alsof er niets aan de hand is. Maar als je beter kijkt: de stad is stiller, de winkels ook. Op straat veel spelende kinderen, sportende volwassenen en, of verbeeld ik me dat, veel stelletjes die hand in hand lopen".

 

Ik vroeg ook aan Sandra Deira welk effect de Corona crisis op haar heeft. En het duurde even voordat ze reageerde, terwijl ze altijd meteen reageert. Maar dat kwam dus omdat ze het heel druk heeft met haar bedrijf.
" Bij ons is het een gekkenhuis, topdrukte! Hadden we zes jaar geleden kunnen vermoeden dat samenwerken met het Nederlandse merk Beyuna, een start up in hoogwaardige vitaminen en cosmetica zonder schadelijke stoffen, deze ultieme ondernemerstest meer dan glansrijk zou doorstaan? Je hoopt het uiteraard, maar het is gelukt. Topdrukte zorgt ervoor dat ons magazijn overuren draait om aan de korte leveringstijden te voldoen. 

Tegelijkertijd voelt het ook dubbel omdat je weet dat ondernemend Nederland op z'n grondvesten schudt en de kwetsbaarheid en het onzekere gevoel van heb ik straks nog bestaansrecht alom aanwezig is. Positief is dat mensen creatiever worden, gaan samenwerken, elkaar gaan helpen én zich meer dan ooit bewuster zijn van hun gezondheid. Blijf positief en zorg preventief nog beter voor jezelf, je gezondheid en voor iedereen die je dierbaar is. "

 

 

Adinda Verhoeff schreef het volgende.

"Een onwerkelijke werkelijkheid, zo voelt het leven momenteel. Ik vind het moeilijk om te beschrijven wat dit nu met me doet. Neem vandaag, een strak blauwe lucht en een lieflijke zon, blij omdat het lente is. Afgelopen week had ik 0 werk en de komende weken zal dat niet anders zijn en dat voelt als een plotselinge vakantie met een rafelrandje.  Mijn man fietst dagelijks naar zijn school om instructiefilmpjes te maken voor zijn leerlingen. De meeste kinderen zijn hard aan het werk en dat is mooi om te zien. We hebben de schuur vandaag rigoureus onder handen genomen en ik voel me voldaan. Volgende week ga ik de trap schilderen en een muur een andere kleur, daar word ik altijd blij van. Ik ga een lijstje mensen appen om hulp aan te bieden en een online cursus doen. Natuurlijk zijn er momenten waarop ik me zorgen maak maar ik weet ook dat dit geen zin heeft. Omzien naar mensen om me heen, je niet laten leiden door angst en dankbaar zijn met wat je WEL hebt zijn mooie levenslessen die ik nu bewuster probeer toe te passen. Bidden voor een ommekeer doe ik ook. Omkeren in geven in plaats van nemen, een ander liefhebben als mezelf, minder nodig hebben wetende dat de aarde de consumptie niet aan kan, leven uit eigen hart in plaats van vergelijken met anderen en hopend dat het virus snel stopt".

Birgette is lid van de Raad van Bestuur van de Woningcorporatie Rochdale in Amsterdam. Ze schreef het volgende.
" Carla, je vroeg me naar de impact van de corona quarantaine op mijn dagelijks leven. Die is – net als voor iedereen – groot. Het heeft even geduurd om een nieuw evenwicht te vinden. Een evenwicht dat fragiel is. Aangescherpte maatregelen verstoren de balans, moet zich daarna weer inregelen. Ik heb het geluk dat ik een groot deel van mijn werk vanuit huis kan doen, maar een deel van mijn collega’s (vakmannen, wijkbeheerders ed) kan dat niet. Het is mijn verantwoordelijkheid als werkgever om te zorgen dat ze veilig kunnen werken en gezond blijven. Mijn leven speelt zich nu vooral thuis af. Met man en zoon die ook allebei achter de laptop zitten, aan het werk. Dat gaat in goede harmonie. Het werken en online vergaderen wissel ik af met een taartje bakken, een muurtje schilderen of ramen wassen. Ik prijs me gelukkig met het feit dat mijn naasten gezond zijn. Het is jammer dat ik mijn vader van 83 of mijn schoonouders nu niet kan bezoeken, maar wat een geluk dat we telefoon, whatsapp en alle andere verworvenheden hebben. Zo blijven we op de hoogte van elkaars dagelijkse wel en wee -  ook al zijn onze actieradiussen wat kleiner dan we zouden willen."

 

 

 

Hermien Kosian is op afspraak komen winkelen. Ze is partner bij Changekitchen. Ze schreef het volgende over de gevolgen van de Corona crisis voor haar. "Wat doe je in Coronatijd? Gewoon, werken maar dan veel met Zoom en Teams. Prima dat dat kan, maar ook vermoeiend en zo 2-dimensionaal...
Als change experts helpen we organisaties beter, slimmer, flexibeler en met meer plezier te werken. Als bedrijf grijpen we deze tijd ook aan om na te denken over ons wereldbeeld en de bijbehorende propositie naar de markt. Wat is het nieuwe normaal? Doordat ik ook hele creatieve collega's heb zie je dat dan terug in een tekening en een lied (Op Linkedin te vinden). Fijne afwisseling na alle digitale meetings”.

 

Riemke de Vries is schoolleider van De Bekkersschool in Amsterdam Noord. Ze vertelde dat ze de afgelopen vier weken heel hard heeft gewerkt. De scholen zijn vier weken geleden dicht gegaan en toen moest er veel gedaan worden. Huiswerkopdrachten voor alle kinderen van alle klassen, opvang voor kinderen wiens ouders in de vitale beroepen werken, dagelijkse videobegeleiding van de kinderen die nu de hele dag thuis zijn, laptops regelen voor kinderen die die niet thuis hebben. En contact houden met alle kinderen en de ouders.
Het paasweekend was voor haar even een rustmoment. Zij mailde: “Vandaag ben ik begonnen aan een lang paasweekend. Ik ben er aan toe. Het is hard werken in deze tijden. Maar dat geldt voor meer mensen natuurlijk. De zon schijnt, het voorjaar begint, echt een moment voor een nieuwe jurk! Ik zag de zwierige jurk met strepen op je site. Denk je dat hij mij zou staan?
 Riemke vertelde dat ze blij is dat ze iedere dag naar haar werk kan gaan. Ze is iedere dag gewoon op school. Er worden dagelijks ongeveer 25 kinderen opgevangen die thuis onvoldoende tot leren komen. Bijvoorbeeld omdat de woonsituatie dat niet toelaat, of omdat ouders niet in staat zijn tot begeleiden, of omdat de sfeer thuis niet goed is.
Vanuit school heeft ze contact met alle docenten en alle leerlingen.
Toch mist ze de andere kinderen ontzettend. Zij hoopt voor de kinderen dat de scholen na de meivakantie weer open kunnen. Afstandsonderwijs is voor kinderen op de basisschool niet lang vol te houden. Er gaan dan echt achterstanden ontstaan. Echt onderwijs geven, nieuwe stof behandelen via Zoom is onmogelijk, zegt Riemke.

© 2016 - 2024 carla | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel