Menu

Duurzame mode

Choose well, buy less

Volgens veel onderzoeken kopen we veel maar: hangen onze kledingkasten vol, ook met kleding die nog nooit is gedragen; komt kleding die we weg doen niet goed terecht; wordt veel kleding weggegooid en vernietigd; zijn de omstandigheden waaronder kleding wordt geproduceerd nog steeds lang niet overal goed; zijn veel grondstoffen voor kleding schadelijk voor het milieu; is goedkope kleding vaak kwalitatief slecht.

Ik wil dat je weet dat je door kleding te kopen bij Carla een goede keuze doet, mocht je meer willen letten op duurzaamheid. Ik let namelijk op wat mijn labels doen aan duurzaamheid. Ik let ook op de kwaliteit van de kleding, die moet goed zijn, zodat je jarenlang plezier hebt van de jurken. De jurken zijn elegant en tijdloos en ook daarom kun je ze heel lang dragen. Kleding van Filippa K die je bij Carla gekocht hebt en niet meer draagt kun je bij Carla inleveren en dan ontvang je een voucher waarmee je 15% korting krijgt op de volgende aankoop van iets uit de collectie van Filippa K. Verder organiseer ik regelmatig inruilacties en een ruilbeurs.

 

Caroline Biss

De confectie van Caroline Biss gebeurt voor het grootste deel in de eigen productiesite in Europa. Caroline Biss garandeert respect van de internationale arbeidsrechten, de mensenrechten en ze betalen leefbare lonen aan hun arbeiders. De collecties zijn geen fast fashion, maar kwaliteitsvol design waar je lang van kunt genieten. Ook geeft Caroline Biss duurzaam onderhoudsadvies om de kleding zo lang mogelijk te dragen. Zo dragen ze zorg voor schaarse grondstoffen. De kwaliteit en veiligheid van de producten staan voorop. Daarom eist Caroline Biss volledige transparantie van stoffen- en garenleveranciers inzake schadelijk-  en kankerverwekkende bestanddelen. Zodat de kleding zonder zorg voor de gezondheid kan worden gedragen.

 

Filippa K

"Onze missie is verantwoorde consumptie: wij moedigen iedereen aan om te investeren in minder kledingstukken van betere kwaliteit, die je jarenlang kunt dragen en koesteren. Het is onze taak om deze kleding voor jou te produceren op de meest verantwoorde manier en met de hoogst mogelijke kwaliteit om ervoor te zorgen dat onze producten lang meegaan. Bovendien bieden we ondersteuning in de fase daarna, in de vorm van kledingdonatie of recycling."

"Wij zijn gericht op circulaire mode: VERMINDEREN van negatieve invloeden op het milieu en van de consumptie, REPAREREN van onze duurzame kleding zodat die nog langer je garderobe kan opfleuren, HERGEBRUIKEN van kledingstukken via donatie als de koper ze niet meer draagt, en RECYCLEN van kleding tot nieuw textiel, zodra het opnieuw gedragen kan worden."

 

 

 

 

 

 

 

© 2016 - 2020 carla | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel