Panty kriebels

Vorige Artikel 8 van 8

" Met dat warme weer weet ik steeds niet of ik nu wel of niet een panty aan zal doen naar mijn werk", vertelde een klant. Ja,  met deze warme dagen stellen veel vrouwen de vraag: met of zonder panty’s naar mijn werk, wel of geen blote benen onder mijn jurk.

Veel vrouwen die een formele werkplek hebben gaan niet met blote benen naar het werk. Zij kiezen vaak voor een mooie zomerpanty. Dat zijn panty’s die je bijna niet ziet, maar je benen net wat mooier kunnen maken.

Ik draag zelf zodra het kan met de temperatuur geen panty’s meer. In de winter natuurlijk wel, maar ik hou er niet zo van. Hoe een panty zit heeft wel te maken met de kwaliteit, maar toch, zodra ik thuis kom doe ik meestal meteen de panty uit. Met mooi weer loop ik het liefst met blote benen. Als het nog een beetje te koud is, draag ik een mooie dunne zomerpanty. En ja, ieder jaar aan het begin van de lente schrik ik even van mijn benen en knieën, maar gelukkig went het snel, zeker als er weer een kleurtje opzit.

Zit je ook af en toe te worstelen met de vraag moet ik vandaag een panty aan? En zo ja, wat voor een dan? Draag je altijd een panty omdat je vindt dat dat hoort of omdat je dat fijn vindt? Wat zijn eigenlijk de regels?

Ik weet daar natuurlijk inmiddels wel het een en ander over en heb ook altijd een advies. Maar mijn advies is niet altijd hetzelfde als wat richtlijnen en de etiquette hierover zeggen.

Ik vraag altijd eerst: wat zou je zelf willen, waar voel je je fijn in. Ik had laatst een klant en zij werkt bij een bank en zij heeft echt iedere dag een panty aan. Zij kreeg dat in het begin van haar loopbaan als advies van haar vrouwelijke baas en daar houdt zij zich aan. Zij heeft daar geen problemen mee en vindt dat prima. Er zijn werkplekken waar het van je verwacht wordt. Zeker als je een bepaalde functie hebt. Ik kan me ook voorstellen dat je je daar niet aan houdt omdat je een panty dragen met warm weer niet fijn vindt. Het lijkt me niet dat je dan wordt ontslagen, zeker niet als jij zelf de baas bent.

Zomerpanty's zijn er ook met een schoen met open teen.

Er zijn stylisten die zeggen dat je nooit een huidkleurige panty aan moet doen. Daar ben ik het niet mee eens. Er zijn echt hele mooie huidkleurige zomerpanty’s die je bijna niet ziet, maar die je benen net iets mooier maken en waardoor je net wat gekleder bent. Maar zoek er wel een uit die past bij jouw huid. Meestal zijn deze panty’s tussen de 8 en 15 denier. De stylisten hebben wel gelijk als ze zeggen dat je beter geen glanzende huidkleurige panty’s kunt nemen. Die had ik per ongeluk laatst ook gekocht en aangetrokken, maar dat is echt niet zo mooi.

Verder zijn er allemaal deskundigen op het gebied van dresscodes en etiquette die zeggen dat er een aantal gelegenheden zijn waarbij het dragen van panty’s verplicht/gewenst is: met dresscode Tenue de Ville, Black Tie en White Tie .

Maar ook in dit geval zeg ik: doe wat jij fijn vindt. Maakt een panty je outfit af, draag je graag een panty, vind je dat je geen mooie benen hebt: draag dan een panty. En anders doe je het gewoon niet. Want, tenzij je bij een bank werkt, bent uitgenodigd bij de koningin of een andere chique gelegenheid hebt waarbij de etiquette volop van kracht is, is een panty geen must.

Ik geloof niet zo in regels, niet in mode-regels en niet panty-regels. Dat neemt niet weg dat een paar adviezen over het dragen van panty's wél heel fijn kunnen zijn, maar dat is niet het belangrijkste. Wat ik altijd het belangrijkste vind: wat vindt jij mooi en waar voel jij je fijn in. Ik help je graag met het zoeken van de jurk waar jij je fijn in voelt en die past bij de gelegenheid en ik help je met de vraag welke panty daarbij past.

 

© 2016 - 2020 carla | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel